HR - Hoe werkt de CO2-rapportage?

Hoe wordt de CO2-rapportage gemaakt?

De CO2-rapportage is gemaakt op basis van de richtlijnen vanuit het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hier wordt aangegeven wat er wordt verwacht vanuit de rapportageplicht en hoe je deze gegevens kunt verzamelen.

In de handreiking voor werkgevers wordt aangegeven wat er van jou als werkgever wordt verwacht en op welke manier je je gegevens verzameld. Deze manier wordt ook toegepast in de ritregistratie in NS Go. Het gaat hier enkel om werk gerelateerde kilometers, dus privé ritten worden hier uitgefilterd.

Op deze manier zorgen we ervoor dat je deze rapportage direct kan gebruiken zonder veel handmatig werk, mits alle ritten in NS Go worden geregistreerd. In het geval dat niet alle ritten worden geregistreerd in NS Go moeten deze volgens de richtlijnen in het bovenstaande document worden toegevoegd.

 

Waar vind ik de CO2-rapportage?

De CO2-rapportage is alleen zichtbaar voor HR gebruikers. Als HR gebruiker ga je in NS Go naar ‘Rapportages’. Daar staan de rapportages voor je klaar, gesorteerd op jaar. Je kunt deze downloaden door op de knop te klikken.

Deze worden elke 7e maand van de maand voor je gemaakt en in de loop van de maand nog aangevuld. Het kan namelijk voorkomen dat registraties nog wijzigen, door bijvoorbeeld budgetwijzigingen, steekproeven of transacties die later binnenkomen. In de komende maand wordt deze informatie verwerkt.

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen