• Bijgewerkt

 

Reis je mee met een familielid, vriend of collega die een NS-abonnement heeft? Met Samenreiskorting krijg je 40% korting op je ritprijs in de daluren. Zet Samenreiskorting aan in de NS-app, in Mijn NS of laad het op je OV-chipkaart via de NS-kaartautomaat. Heb je zelf een NS-abonnement? Dan mag je ook maximaal 3 bekenden met je mee laten reizen.

 

Samenreiskorting op een anonieme ov-chipkaart of persoonlijke chipkaart laden.

Voor je instapt, laad je de Samenreiskorting op je OV-chipkaart op bij de NS-kaartautomaat, de servicebalie of een OV-servicepunt.

Zo laad je Samenreiskorting op je OV-chipkaart bij de NS-kaartautomaat:

  1. Hou je OV-chipkaart voor de kaartlezer.
  2. Kies voor ‘Samenreiskorting’ en daarna voor de 1e of 2e klas.
  3. Klik op 'Akkoord'.
  4. Hou je OV-chipkaart opnieuw voor de kaartlezer.

Je reist meteen met 40% korting in de daluren. Je korting is de hele dag geldig tot 4.00 uur de volgende dag óf tot het moment waarop je uitcheckt. Reis je ook samen terug? Vergeet dan niet om de Samenreiskorting opnieuw op je OV-chipkaart te laden.

Let op: voor Samenreiskorting heb je minimaal € 10 saldo nodig. Laad eerst wat saldo bij als je niet genoeg hebt om te reizen.

 

Samenreiskorting: als iemand met jou meereist

Je kunt maximaal 3 bekenden met jou mee laten reizen in de daluren, als je een NS-abonnement hebt (uitgezonderd NS Flex Basis en Kids Vrij). Je kunt de meereiskorting zelfs aan iemand anders geven als jijzelf geen korting hebt in de daluren (NS Flex Weekend Vrij en NS Flex Weekend Voordeel).

Dit zijn de tijden waarop Samenreiskorting geldt (inchecktijden). Je korting is van toepassing tot 4.00 uur 's nachts.

In de daluren
Van maandag tot en met vrijdag vóór 06.30 uur, van 9.00 - 16.00 uur en na 18.30 uur.

In het weekend + feestdagen
De hele dag.

 

Samenreiskorting en NS International

Reis je naar het buitenland? Dan kun je Samenreiskorting aanzetten voor het gedeelte dat je in Nederland reist. Je kiest bij ´Kortings- en loyaliteitskaarten´ voor de optie ´Samenreiskorting´ tijdens je bestelling op Nsinternational.com.

 

Samenreiskorting uitzetten (alleen terug)

Bij deze meereiskorting is het motto: ´samen uit, samen thuis´. Reis je toch alleen terug met een NS Flex-abonnement? Zet Samenreiskorting dan weer uit in de NS-app of in Mijn NS. Dit kan op dezelfde plek als waar je het hebt aangezet. Je reist daarna weer zonder korting.

Heb je geen NS Flex-abonnement, maar wel een OV-chipkaart? Dan is de Samenreiskorting al van je kaart gegaan toen je op de heenreis uitcheckte.

 

Kijk voor de meest actuele informatie op: https://www.ns.nl/reisinformatie/reizen-met-ov-chipkaart/samenreiskorting.html

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen